mercoledì 14 dicembre 2011

Santa Lucia

Gister was het Santa Lucia, 13 december, patroonheilige van Tavarnelle Val di Pesa, waar wij wonen en hadden de kinderen een dagje vrij.
Mooie gelegenheid om ze eens mee te nemen naar de Galleria degli Uffizi. De grote massa's van de dinsdag zijn er niet in deze periode en we konden zo doorlopen. Voor kinderen uit Europa is het gratis en moet alleen een eventuele reservering betaald worden van 4€.
Mijn kinderen zijn gezond kritisch en laten zich niet zo makkelijk dwingen iets leuk te vinden, dus vond ik het behoorlijk spannend, als moeder en als gids.
Ze hebben genoten, we hebben afbeeldingen van Santa Lucia gezocht, zij is altijd te herkennen aan het schaaltje met haar eigen ogen erop, we hebben de verschillende stoffen in het rood van Rafaello ontdekt en in de zalen van Caravaggio en de Caravaggisten het spel gedaan 'waar komt het licht vandaan?' en in de museumwinkel wisten ze precies van welk schilderij ze een kaart wilden hebben (Piero di Cosimo 'Incarnazione di Cristo' en Caravaggio 'Medusa').
Ik ben tevreden en trots, het was een succes.

Nessun commento:

Posta un commento